PlofWatch. Man steelt RS3 in Veenendaal, rijdt glazen pui aan diggelen

Een man die in de markt was voor een 340 pk sterke Audi RS3 heeft besloten er niet eens 'een nachtje over te slapen'. Na sluitingstijd kwam hij terug, brak in, en reed met Audi de showroom uit. Dwars door het glas.

In de lijst van Nederlandse autodiefstallen prijkt Quattro GmbH fier bovenaan. Dit zal met dit soort clowns nog wel even zo blijven, want deze RS3 is het nieuwste slachtoffer van het proletarisch winkelende proletariaat. Bij autobedrijf Van Leeuwen (geen relatie) drong afgelopen zondagavond rond 22:45 uur 'een lange man' de showroom binnen, terwijl zijn maatje buiten op de uitkijk stond. Nadat de indringer via een ingegooid raam binnen was gekomen griste hij de sleutels van de RS3 uit het kantoor en knalde de zwarte vijfcilinder hatchback met grof geschut het gebouw uit. Bewakingscamera's legden alles vast.

Op 1:48 zien we hoe de boef de sleutels uitprobeert en uiteindelijk bij de juiste wagen uitkomt. Op 2:09 komt hij rechts in beeld aanrennen, stapt rustig in en  rijdt vervolgens dwars door de ruit weg. Het betreft een zwarte Audi RS3 uit 2013 met kenteken 7-THZ-20 en chassisnummer WUAZZZ8P1D1901481, die momenteel inderdaad netjes als gestolen te boek staat bij de RDW. Mocht de politie de auto terugvinden dan heeft de dealer mazzel, maar het is waarschijnlijker dat we de RS3 weer tegen gaan komen bij een overval op een waardetransport of een plofkraak. Of hij wordt as we speak ergens in MOE-landië gedemonteerd.