Tesla vergoedt schade van klant die leven redde

Een Duitse Teslarijder die het leven van een medeweggebruiker redde, oogste deze week veel waardering. Tesla's CEO Elon Musk doet nu een duit in het zakje door het schadeherstel van de man voor zijn rekening te nemen.

Afgelopen maandagavond veranderde de tot dan toe onbekende Manfred Kick even in de held van Duitsland. De 41-jarige Kick zag een slingerende Passat op de A9 in de buurt van München, waarvan de bestuurder onwel was geworden, en greep in. Hij bracht de Volkswagen tot stoppen door zijn eigen Model S ervoor te manoeuvreren en zelf te remmen; bij deze heldhaftige actie liep hij wel zelf schade op aan zijn auto. De 57-jarige bestuurder in de Passat had een beroerte gekregen maar overleefde dit dankzij het heldhaftige ingrijpen van zijn collega-automobilist.

Tesla's CEO Elon Musk was nooit iemand die een goede mogelijkheid niet herkent en ook nu scoort hij internetpunten door slim op de situatie in te haken. Via twitter liet hij gisteravond weten dat Tesla alle onstane schade aan de Model S voor zijn rekening neemt. Op het moment van schrijven vergaarde zijn tweet ruim 32.500 likes en meer dan 9.000 retweets:

Wellicht was de verzekering van het slachtoffer in de Passat ook wel coulant geweest, maar Musk besloot hier niet op te wachten. Het resultaat van zijn geste: klant blij, publiek blij, en het imago krijgt weer een boost. Da's een hoop goodwill die je koopt voor een paar duizend euro.

Foto's: beroepsbrandweer München.