ONTHULD: de nieuwe F1-auto van Hülkenberg

Met dit geel-zwarte monster gaat Renault dit jaar strijden in de Formule 1. De R.S. 17 is het wapen waarmee Jolyon Palmer en natuurlijk Nico Hülkenberg zullen strijden. En dat met dezelfde motor als Max Verstappen achterin.

Onderhuids ligt een compleet nieuwe motor. Renault vond dat de vorige motor vrijwel maximaal was doorontwikkeld en begon daarom weer met een blank vel aan een nieuwe krachtbron. Het resultaat is een motor waar de Fransen de komende drie jaar weer op kunnen doorontwikkelen. Een belangrijk feit, want ook Red Bull Racing, en dus Max Verstappen, maakt gebruik van de motoren van Renault. 

De 26-jarige Jolyon Palmer is een bekend gezicht bij Renault, want hij mocht daar vorig jaar ook al rondjes rijden. De Nederlands sprekende Nico Hülkenberg maakte deze winter de overstap van Force India naar de renstal en is dus de nieuwe aanwinst die het verschil moet maken. Hopelijk lukt hem dat, want we zien de spontane Duitser graag nog een tijdje in de F1 rondlopen. De Rus Sergey Sirotkin is bij de presentatie officieel bevestigd als reserverijder van het team.

De Fransen verwachten niet meteen mee te doen voor de wereldtitel, maar hopen dit jaar op een vijfde plek in het constructeursklassement te eindigen. Dat zou al een enorme sprong vooruit zijn, want Renault eindigde afgelopen seizoen op de negende plek met slechts acht behaalde WK-punten. Veel slechter kan het in ieder geval niet gaan dit seizoen.