Bugatti Chiron nu al een voetballersauto

Bewijs dat een Bugatti Chiron makkelijk te rijden is: notoire Ferrari-crasher Cristiano Ronaldo heeft een stukje met de hypercar gereden en hield hem heel. Wat dat doet met het imago van de Bugatti is nog maar de vraag.

Ronaldo is naast professioneel veldacteur ook de trotse eigenaar van een goedgevulde garage waar een Bugatti Veyron in staat. Nou is zijn band met zijn supercars niet altijd even goed, want een aantal jaar terug reed hij nog een Ferrari 599 volledig in puin. Toch leek het Bugatti een goed idee om hem te presenteren als een soort testrijder. Het merk redeneert dat als het goed genoeg is voor de wereldkampioen de rest van hun klanten het ook prima vinden. Daarom zien we de voetballer eerst vertwijfeld in zijn garage met supercars staan, waarna hij de sleutels van een Chiron krijgt. Na een rondje knallen moet hij de sleutels weer inleveren en krijgt hij de mededeling dat hij Bugatti moet bellen als hij hem wil houden.

Wij vermoeden dat Christiano dankzij zijn medewerking aan dit filmpje een leuke korting heeft geregeld voor zijn Chiron. De verwachting is dan ook dat het model naast zijn zwarte Veyron in zijn garage verschijnt.

De vraag is of een Veyron-eigenaar op zoek is naar een voetballersauto. De balletjestrappers hebben het imago van de Bentley Continental GT tenslotte al verkloot. Het past ook niet bij het imago van de Fransman. Bugatti heeft niet gekozen voor een schreeuwerig uiterlijk en focust zich vooral op extreme prestaties en geavanceerde techniek. Die Chiron heeft eigenlijk helemaal geen sportende gelpot nodig om het model te promoten.