Heel d66rzichtig: pleidooi schadevergoeding sjoemeldiesels

Anderhalf jaar na het uitbreken van dieselgate - en 3 weken voor de verkiezingen - komt D66 met een pleidooi voor schadeloosstelling van Europese klanten die een sjoemeldiesel van VW kochten.

In de berichtgeving rond dieselgate spraken de media meermalen hun verbazing uit over het verschil in aanpak tussen Europa en de VS. Waar sjoemelende fabrikanten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan moeten bloeden, duiken ze in Europa fluitend onder elke mogelijke boete door. Beetje raar wel, maar Europa is nou eenmaal een tandeloze tijger als het op handhaving van de eigen normen aankomt, zo stelden we al vast.

Gelukkig is de redding nabij voor Nederlandse automobilisten die dag in dag uit gebukt gaan onder het feit dat hun Golf V meer NOx uitstoot dan in de folder staat. D66 werpt zich op als redder van de sjoemelsoftwareslachtoffers en komt met het vijfpuntenplan ‘Genoeg van het gesjoemel’. Hierin manen Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy en Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven de RDW en andere Europese toezichthouders tot verplichte terugroepacties en boetes voor automakers. Lijkt ons natuurlijk een uitstekend idee: iemand die paardenvlees als rundvlees verkoopt komt er ook niet zonder boete af, dus waarom een autofabrikant die willens en wetens zijn uitstootcijfers manipuleert wel?

Alleen is de timing wel merkwaardig, om zo pal voor de Tweede Kamerverkiezingen nog even een relatief oude koe uit de sloot te vissen. Enfin: rijdt u een sjoemeldiesel en wilt u gratis geld? Stempt dan D66.