Renault plakt nieuwe neus op de Captur

Renault heeft zijn kleinste en zeer succesvolle SUV/MPV, de Captur, een update gegeven. In deze vorm moet de hippe Fransoos het tot de komst van zijn opvolger in 2021 volhouden.

Renault heeft ondertussen dermate veel modellen dat we het eerlijk gezegd even moesten opzoeken, maar de Captur is de meest voordelige SUV-achtige die je bij Renault kunt kopen, vanaf pak 'm beet 17 mille. Als de Captur een Clio is, dan is de Kadjar erboven een Megane. Het model is sinds 2013 op de markt en schijnt vorig jaar nog alleen in Europa meer dan 215.000 keer te zijn verkocht. De huidige instapper is een 90 pk sterke driecilinder, hierboven staat een vier-in-lijn die 120 pk levert. Vooral de hippe kleurtjes en mogelijkheid tot two-tone lak spraken klanten aan, Renault verkocht veel meer duo-tone modellen dan het zelf verwachtte.

De facelift is er één uit het boekje: minimale wijzigingen aan voornamelijk verlichting. De DLR's onderin de bumper hebben de voor Renault karakteristieke C-vorm. Afhankelijk van de versie die je kiest krijg je LED “Pure Vision” koplampen op je nieuwe Captur, met een grille die doorloopt in de lichtunits. Ook een glazen dak behoort tot de mogelijkheden, mits je het derde uitrustingsniveau of hoger neemt.

Motoriseringen worden door Renault bij de officiële launch op 7 maart bekend gemaakt.