Testdag 4: Problemen voor Mercedes en een solide Verstappen

Een snel opdrogende baan, 43 rondjes voor Max op 3 verschillende compounds, en...problemen voor Mercedes, dat zich nauwelijks buiten de pitbox liet zien. Hieronder krijgt u een korte samenvatting van wat er voor de lunchpauze gebeurde in Barcelona.

Op het met 200.000 liter water besprenkelde Circuit de Catalunya (boze milieugekkies in 3..2..1..) konden de coureurs vandaag hun profielbanden testen. Dit gebeurde mondjesmaat, maar leverde wel erg mooie beelden vol spray op. Echter, zo'n kunstmatig natte baan droogt in het zonnetje snel op, en al na een paar uur konden de slicks onder de auto: Kimi Raikkonen was de eerste die 1:20'ers noteerde, de rest volgde. Max Verstappen deed een paar rondjes op de mediums en kwam tot 1:23.920, de vierde tijd van vandaag.

Over de plannen voor de rest van de dag heerste even onduidelijkheid. Eerst was het 'we laten de boel droog'...

...maar daarna werd dit omgebogen in 'we gaan het asfalt toch weer onderklateren, dus haal de groene en blauwe banden maar uit de warmers.

Enfin, we gaan er van uit dat er na de lunch weer op nat asfalt gereden wordt. Grofweg kan gesteld worden dat elke natte compound zo'n 10 seconden langzamer is dan de slicks. Op de intermediates werd rond de 1:30 gereden, de full wets noteerden ongeveer 1:40, en gisteren zagen we dat 1:20 mogelijk is op slicks.

Mercedes, het team waarbij tot nu toe alles goed leek te gaan, kende een elektrisch probleem. Hierdoor ging Lewis Hamilton de baan niet op. Collega Bottas gaat vanmiddag waarschijnlijk wél rijden: hij pakte in de ochtendsessie nog 9 rondjes mee, zij het op laag tempo. De meeste andere coureurs draaiden vandaag 40 tot 50 ronden, alleen de Toro Rosso's niet. Kvyat deed welgeteld één rondje. De Italiaanse renstal had motorproblemen en verwisselde de krachtbron in de ochtend. De stand: