Van BMW's nieuwste 6 Serie krijgen wij er slechts drie

De huidige BMW 6 Serie is één van de mooiste coupés die je voor om en nabij een ton kunt kopen. Echter, hij moet nog een jaartje of twee mee. Daarom brengen de Duitsers een sportief actiemodelletje: mét M Sport-pakket maar zonder pauperstickers.

BMW kiest ervoor de 6 Serie op deze manier weer even onder de aandacht te brengen op hetzelfde moment dat de pers de testkilometers maakt in de nieuwe Mercedes E-Klasse coupé. Toeval? Nee, dat bestaat niet in de autowereld. Qua afmetingen is de 6 Serie redelijk gelijkwaardig aan de E coupé, maar qua motorisering en prijs zit de auto meer in het gat tussen de E en S coupé. In de basis is het een model uit 2011, maar BMW's luxemodel is goed oud geworden. 

Deze M Sport Limited Edition heeft de carrosseriekleur Sonic Speed Blue metallic (een nieuw verfje voor modeljaar 2017) en koolstofvezel zijspiegelkappen. De auto rolt op 20 inch lichtmetaal en heeft voorin stoelen met leer van de Individial-afdeling. De achterpassagiers moeten het kennelijk met de huid van de mindere koeien doen, maar het is de vraag in hoeverre dat een niet-leerexpert opvalt. In het interieur vinden we verder extra koolstofvezel details rond de pook en blauwe instaplijsten met “M Sport Limited Edition”-inscriptie. BMW bouwt er 300, waarvan drie exemplaren naar Nederland komen.

Je zou verwachten dat een dergelijk actiemodel alleen in de top spec beschikbaar komt, maar BMW laat de klant volledig vrij in zijn keuze. Je kunt hem bestellen als 640i (320 pk), 650i (450 pk) of 640d (313 pk), al dan niet met xDrive. Ook qua carrosserievorm is alles mogelijk: wie geen coupé maar een cabrio of gran coupé wil kan deze krijgen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Waar bijna het hele gamma - tot de 7 Serie aan toe - een M Sport-bahandeling krijgt, kiest BMW ervoor de gewone 6 Serie te vrijwaren van het medium 'M'-label op de kofferbak. Ja, je kunt natuurlijk M Performance-opties bestellen, maar een M650i is er bijvoorbeeld niet. Misschien bewaren ze dat voor de nieuwe, die begin 2019 wordt verwacht.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae1db6e6849', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });