GRATIS GELD. Porsche betaalt duizenden euro's recordbonus

Porsche heeft een recordjaar achter de rug en het personeel profiteert mee. Zojuist werd de bonus voor Porsche's 21.000 werknemers vastgesteld en laten we het zo stellen: Kerst komt vroeg dit jaar.

Iedereen die Porsche een beetje kent weet dat het bedrijf dol is op symboliek, en het verbaast dan ook niet dat de bruto uitkering over 2016 is vastgesteld op 9.111 euro (vorig jaar was dit 8.911 euro).  Hiervan gaat 700 euro in de pensioenskas, de rest is voor de werknemers en de Duitse fiscus.

Het bedrag is een gemiddelde, de daadwerkelijke uitkering wordt aangepast aan de aanstelling en het aantal gewerkte arbeidsjaren. Wat te doen met dik 9k aan bonuspoet? Je zou het op de bank kunnen zetten, maar met negatieve rentes op de loer schiet dat niet echt op. Rondpompen in de economie klinkt beter. Een net-niet-nieuwe VW up moet lukken, blijft het geld ook nog binnen het concern. Of je legt een beetje bij koopt de upgrade-kit die Porsche net voor de nieuwe 911 Carrera S heeft vrijgegeven: voor een kleine 10,5 duizend krijg je een upgrade van 420 naar 450 pk en het sportuitlaatsysteem. Maar dan moet je nog wel de 911 kopen natuurlijk.