Nieuw asfalt! A9 rond Badhoevedorp open!

Nederland is zojuist weer een klein beetje beter geworden, want we hebben er een extra lap asfalt bij. De A9 bij Badhoevedorp is om het dorp heen gelegd en is eindelijk open. We kunnen dus weer gassen!

De A9 bij Badhoevedorp was de afgelopen jaren een aardige bouwput, maar het resultaat mag er zijn. De snelweg ligt nu niet langer door, maar om het dorp. Dat is fijn voor de inwoners, want die hebben niet langer een constante stroom verkeer door hun voortuin razen. Maar het is ook goed nieuws voor de automobilist die vanaf vandaag op dit traject een driebaans A9 aantreft. 

Het project had nogal wat voeten in de aarde, want naast het verleggen van de A9, moest ook de verbinding met de A4 worden aangepast. Dat resulteert in een reeks aan viaducten en nieuwe op- en afritten, maar het is gelukt. Vanaf 5:00 uur vanmorgen dendert het verkeer over de nieuwe route en vanmiddag verzorgde minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu de officiële opening. Om te voorkomen dat ze werd aangereden, gebeurde dat vanaf het oude stuk A9. 

Mocht het niet helemaal duidelijk zijn wat er precies is veranderd, dan vind je hieronder een extra handig overzichtskaartje van de nieuwe situatie, waarbij de oude A9 duidelijk nog in het midden van het dorp ligt. Daaronder nog een paar timelapse video's van de uitgevoerde werkzaamheden, want die zijn altijd awesome.