VIDEO. Ferrari krijgt remprobleem met 280 km/u, crasht hard

Wie zijn Ferrari écht eens lekker de sporen wil geven, die zoekt het circuit op. Maar ook daar is veiligheid niet gegarandeerd, zo blijkt uit beelden van deze 488 GTB, die op Estoril lijkt te kampen met algeheel falende Brembo's.

Het circuit van Estoril, Portugal, staat al jaren niet meer op de F1-kalender, maar er worden nog wel MotoGP-races en tal van particuliere evenementen verreden. Zoals onlangs, toen een groepje Ferrari's er zijn rondjes deed. Als je een beetje lekker uit de eindeloze doordraaier ervoor komt haal je op het lange rechte stuk met een 670 pk sterke supercar als de 488 gemakkelijk 280 per uur, waarna het flink ankeren is voor de volgende bocht. Dat is, mits genoemde ankers werken, iets dat bij deze Ferrari niet het geval lijkt te zijn. Hij weet de rode 458 voor hem nog te ontwijken maar klapt daarna genadeloos in de boarding:

Gelukkig kwam de bestuurder van de Italiaan er naar verluidt slechts met wat schrammen en kneuzingen af. FCA-producten mogen dan structureel stijf onderaan staan in de betrouwbaarheidsstatistieken (waarmee we hier niets willen suggereren), de veiligheidscel van een moderne Ferrari doet zijn werk zeker naar behoren.

Deze crash is minstens zo spectaculair als die van Gerhard Berger in 1993, toen hij zijn Ferrari bij het uitkomen van de pitstraat door een actieve ophangingsfaal loodrecht in de boarding knalde. Ferrari stopte na die race overigens met actieve vering, dat na dat seizoen ook door de FIA verboden werd.