Boze bejaarden demonstreren tegen Canta-razzia

Amsterdam had vandaag nog meer dan normaal last van luidruchtige Canta's. De brommobielen trokken massaal naar het stadhuis om te demonstreren tegen het feit dat sommige bejaarden hun gratis verkregen karretje weer moeten inleveren.

De gemeente Amsterdam heeft het zomaar in het hoofd gehaald om te controleren of alle Canta-gebruikers hun wagentje echt nodig hebben en dat kan natuurlijk niet. Alle eigenaren die voor 2010 een brommobiel kregen toegewezen moeten door de keuring en van de inmiddels 170 herkeurde eigenaren moeten er nu 80 hun rijdende koekblik inleveren.

En daarom gingen de gedupeerde bejaarden de straat op. Voor de deur van de Stopera reden ze als een stel blije Turken toeterend hun rondjes. Alleen waren ze niet blij, maar boos. Want zomaar hun voertuig afpakken is een schande en onterecht.

De betreffende wethouder is niet onder de indruk van de Canta-colonne. "Ik snap dat ze zeggen dat ze er op achteruit gaan met een scootmobiel. Maar dat is niet het uitgangspunt", verklaart hij tegenover AT5. "Het uitgangspunt is: wat heb jij nodig om goed te functioneren in de stad?"

En daarmee lijkt het protest weliswaar luidruchtig, maar volkomen kansloos. Het ziet er naar uit dat de afgekeurde rijders hun kubus gewoon moeten inleveren en dat betekent dat het aantal Canta's in hoofdstad gaat afnemen. En dat is goed nieuws voor de rest van de Amsterdammers.