Red Bull: Ricciardo niet naar Ferrari

Shocker in F1-land deze week: niet alleen gaat Alonso Indy 500 rijden, het toonaangevende Gazetto dello Sport beweert dat Kimi Raikkonen er uitligt bij Ferrari en vervangen wordt door Ricciardo. Hier moest Red Bull wel even op reageren.

Dat het contract van Raikkonen niet verlengd gaat worden lijkt een 'safe bet'. Kimi is oud en haalt sinds het einde van zijn tijd bij Lotus zijn oude niveau niet meer. Daarom is het voor iedereen beter als Kimi gewoon lekker gaat bootje varen met Minttu en plaats maakt voor de jonge garde, markant coureur of niet.

De volgens de Gazzetto gedroomde opvolger van Raikkonen doet wel wat wenkbrauwen fronsen: de Italianen schuiven Daniel Ricciardo naar voren als nieuwe Ferrari-coureur. Vanuit het oogpunt dat Dani steeds meer overschaduwd lijkt te worden door zijn teamgenoot Max is een mogelijke uitleg, maar na 2 races is deze conclusie misschien wat voorbarig.

Desondanks voelde teamadviseur Helmut Marko de aandrang het verhaal te ontkrachten. Tegenover Bild zegt de Oostenrijker: “wij hebben het beste rijdersduo op dit moment [..]. Zowel Daniel als Max doen het uitstekend en presteren op de toppen van hun kunnen”. Zo, tussen de billetjes van Dani en Max is geen ruimte over voor nóg meer veren. Maar hij heeft wel gelijk, Red Bull lijkt de ideale coureurs-lineup te pakken te hebben om het maximale uit de mindere auto te halen. In tegenstelling tot Ferrari en Mercedes is er bij de stieren veel minder een aftekening tussen een eerste en een tweede rijder: Verstappen en Ricciardo zijn (nog) aardig aan elkaar gewaagd. Marko beaamt dit: "We kunnen niet vechten met Hamilton en Vettel, maar we kunnen wel Raikkonen en Bottas achter ons houden. Dat is te danken aan de coureurs en houdt de schade voor ons beperkt op dit moment.”

Marko verwacht dat het team vanaf Spanje een grote stap kan zetten richting de concurrentie, dankzij upgrades aan de auto. “We moeten zoveel mogelijk punten halen voordat het Europese seizoen start, zodat het gat niet te groot wordt“. Dat wordt dus de boodschap voor de komende races: damage control. Met de uitspraken ontkent of bevestigt Marko overigens helemaal niets, hij grijpt alleen de gelegenheid aan om zijn coureurs nog eens flink in  te boteren. Vooralsnog duurt het seizoen in ieder geval nog 18 races, gaandeweg zullen we meer horen over de ontwikkelingen op de rijdersmarkt.