TE KOOP: een bijzonder zeldzame Alpina B7

BMW's uit de jaren '80 hebben iets magisch en worden tegelijkertijd steeds zeldzamer. Probeer maar eens een goede eerste generatie M5 te vinden. Deze Alpina B7 Turbo is zo mogelijk nóg begeerlijker.

Alpina is met afstand de bekendste en meest traditionele ombouwer van BMW's. Tegenwoordig nemen de Duitsers standaard een model dat het dichtst tegen de M-lijn aan zit als basis, toen ze net begonnen pakten ze ook volbloed M-exemplaren om om te bouwen, waaronder de M5 van de eerste generatie.

Van de E28 M5 met 3.5 liter zes-in-lijn werden er iets meer dan 2.000 gebouwd, slechts vier daarvan kwamen in Alpina's knuisten om de hallen van Buchloe als B7 Turbo te verlaten. Dit is er één exemplaar van. De auto uit 1986 is goed ingereden, hij heeft inmiddels 203.000 km op de klok. Wel heeft zijn vorige eigenaar erg goed voor de auto gezorgd, want het is hem niet af te zien. 

De afgelopen 13 jaar bivakkeerde de Bimmer in Canada, waar zijn eigenaar hem zo origineel mogelijk liet. Zelfs de originele platen uit Hamburg bleven zitten, er werd gewoon een Canadees kenteken overheen geschroefd.

De B7 levert dankzij een K27-turbolader op zijn zescilinder een vermogen van 320 pk en is gekoppeld aan een hadgeschakelde vijfbak. Eronder prijken nog de originele 17 inch Alpina-spaakwielen. U kunt hem kopen op Bring a trailer, maar schrik niet van de prijs: het hoogste bod staat op 64.000 USD, bijna 60 mille in euro's. Dan moet je wel erg graag willen...