Max Verstappen mag niet naar Ferrari van Red Bull

Mocht het allemaal niet lukken met de Red Bull dit jaar dan heeft het voor Max Verstappen geen zin om naar een stoeltje bij Ferrari te kijken. Zijn team laat alvast duidelijk weten dat ze de Nederlander niet laten vertrekken naar de rode concurrent.

Red Bull kan dit seizoen niet zo goed meekomen als vorig jaar en dat verpest voor Verstappen zijn kans op overwinningen en eventueel een wereldtitel. De wk-strijd gaat nu tussen Mercedes en Ferrari en de Red Bull volgt op een duidelijke derde plaats. 

Het is logisch dat ambitieuze rijders als Max in zo'n situatie gaan rondkijken naar andere mogelijkheden. "Ik weet zeker dat Max en zijn vader Jos rondgekeken hebben, voor als de Red Bull niet vooruit te branden is", verklapt voormalige F1-coureur Johnny Herbert al. "Max wil laten zien dat hij een titelkandidaat is. Het zou mij verbazen als hij geen prestatieclausule in zijn contract heeft, zeker omdat het een langdurig contract betreft." Een dergelijke clausule geeft een rijder de mogelijkheid om zijn contract voortijdig te verbreken als het team geen competitieve auto kan leveren. 

Johnny Herbert mag zijn verbaasde gezicht trekken, want Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigt dat een dergelijke clausule niet in de verbintenis staat. "In tegenstelling tot alle geruchten zit er geen prestatieclausule in zijn contract. Als wij hem niet laten gaan, kan hij geen overstap maken naar Ferrari." Duidelijke taal!

Voorlopig moet Mad Max het dus nog even met zijn Red Bull doen. Laten we hopen dat de uitgebreide update bij de race komend weekend het gat naar de top kan verkleinen. Want zodra hij weer mee kan strijden om de winst is er überhaupt geen reden om over te stappen naar de Italiaanse vrienden.