E-mail zou de papierconsumptie enorm doen afnemen. Het tegendeel, zo is algemeen bekend, is waar. Hetzelfde zou kunnen gelden voor de auto als vervoersdienstdinges. Doordat auto's in de toekomst wellicht niet meer als bezit van één persoon of gezin worden gezien, is het logisch om ze met anderen en overige onverlaten te delen. Dat zorgt ervoor dat het gedroomde carpooldoel van weleer dan toch gehaald kan worden, dat de wegen rustiger worden en de files minder. Zo gaat de theorie althans.
Fijn dat de theorie India getest gaat worden, dan komen we niet voor onaangename verrassingen te staan. India is het land dat ons al voorbij is wat betreft de overgang naar elektrische auto's. Slechts 18 op de duizend mensen hebben er een auto, er hoeven dus qua transitie maar relatief weinig brandstofslurpers vervangen te worden.
India wordt rijker (en de elektrische auto wordt goedkoper), meer mensen zullen daarom van de geneugten van de auto willen proeven, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze die auto's ook (individueel) zullen kopen. Dat betekent dat India wederom sneller schakelt dan het Westen dat het land probeert te achterhalen. Het land heeft bijvoorbeeld ook nooit serieus geïnvesteerd in vaste telefonie en schakelde direct over op mobiel. Een elektriciteitsnet in afgelegen oorden is ook niet nodig omdat het land pioniert met zonne-energie op die plekken. Autodelen zou inmiddels geaccepteerd zijn in het land. Goed, we gaan zien hoe dat in India uitpakt. And now...we wait.