Alonso krijgt drie ton voor uitvalbeurt Indy 500

Het ploffen van de Honda-motor van Fernando Alonso tijdens de Indy 500 was een grote teleurstelling voor de Spanjaard, maar gelukkig kan hij zijn betraande ogen deppen met een stapeltje verse dollarbiljetten.

In de Indy 500 deelt iedere coureur mee in het prijzengeld. Zelfs Jay Howard die als eerste uitviel en dus op de laatste plaats eindigde, krijgt iets meer dan twee ton overgemaakt. Fernando Alonso moest twintig ronden voor het einde opgeven met motorproblemen en belandt daarmee op de 24ste plaats. Het levert hem 305.805 dollar op, waarvan 50.000 dollar voor de titel Sunoco Rookie of the Year die hij nog wel wist te winnen. Die prijs kreeg hij onder meer voor het feit dat hij 27 ronden, meer dan elke andere rookie, aan de leiding heeft gelegen. 

Dit betekent overigens niet dat Alonso al deze dollars op zijn bankrekening ziet verschijnen, want het is gebruikelijk in de Indycar dat de coureurs het prijzengeld delen met hun teamleden. Alonso zal dus een groot deel moeten afstaan, maar we hebben geen medelijden met de Spanjaard. Hij blijft één van de best betaalde F1-coureurs van dit moment, dus die miljoenen stromen toch wel binnen. 

Het prijzengeld van Alonso valt in het niet bij de cheque die racewinnaar Takuma Sato mee naar huis krijgt. Voor de tweehonderd rondjes hardrijden incasseert hij 2.458.129 dollar. Ka-ching! Helio Castroneves kwam slechts 0,2 seconden later of de finish, maar dat is kostbare tijd in deze sport. De nummer twee krijgt namelijk 'slechts' 770.629 dollar en daarmee kosten die twee tienden van een seconden hem ruim 1,6 miljoen dollar. Best pijnlijk. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2e9ffa6a8f7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });