Dit verwacht Max Verstappen van de GP van Canada

Een podiumplek scoren wordt lastig, maar Max Verstappen reist wel met een goed gevoel af naar Montreal voor de GP van Canada. Onze landgenoot verwacht een mooie race met de grippy RB13.

Een week voordat het raceweekend losbarst blikt Max verstappen vooruit op Canada: het is geen makkelijk circuit voor Red Bull, want het vereist veel motorvermogen en de Renault-motor krijgt zoals we weten geen grote update.

‘’In Canada zijn er altijd erg veel fans aanwezig bij de race. Met name in bocht één en twee zijn er erg veel mensen. Je voelt daardoor de sfeer als je langs de menigte rijdt. Daarnaast zijn het allemaal echte liefhebbers van de sport en dat is erg mooi. We zullen net als de voorgaande jaren weer met een lage downforce setup rijden. Hierdoor kan het remmen wat lastiger worden. We hebben dit jaar wel al meer grip van de wagen, dus hopelijk maakt dat het al iets makkelijker.’’

Max' favoriete deel is de laatste chicane die uitkomt bij de Wall of Champions: “Je komt op zeer hoge snelheid aan bij het rempunt en de remmen kunnen vrij koud zijn. Het is heel lastig om deze bocht precies goed te krijgen, maar ik had er vorig jaar een mooi gevecht met Nico Rosberg en het was goed om toen als winnaar uit die strijd te komen

Vorig jaar wist Max een vierde plek te scoren, doordat zijn belager Rosberg zich bij een ultieme inhaalpoging voor de laatste chicane verremde (video) en van de baan schoof. Het podium bestond toen uit Hamilton, Vettel en Bottas (toen nog Williams).