Handig: onderdelen voor je gestripte M5 staan gewoon op Marktplaats

Wie een dikke powersedan rijdt loopt altijd het risico dat een steeldief deze kaalplukt. Gelukkig zijn er vervangingsonderdelen, via de officiële kanalen, of - iets goedkoper - via een Pool op Marktplaats.

Het is de schrik van elke eigenaar van een dure premium auto: de mooie auto waar je zo hard voor hebt gewerkt is op een dag verdwenen en duikt een week later ergens in een bos of weiland aan de rand van Nederland weer op. Zonder elektronica, airbags, velgen, deuren, lampen, bumpers en stuurwiel uiteraard, zoals het exemplaar hierboven, waar Autogespot afgelopen september over berichtte. Om woest van te worden, maar wie een dure auto koopt sluit er doorgaans ook een all-risk verzekering bij af. Heb je dit niet gedaan, dan kan je bij mannetjes zoals Adrian terecht. Adrian woont ver weg in Zuid-Oost Polen, maar heeft in het altijd bruisende Hoogeveen (daar waar voor Tukkers de A28 naar Groningen begint) kennelijk een mannetje. 

Hij verkoopt gehele onderdelenpakketten van de duurdere auto's: zo kan je voor 7 mille een M5-voorkant (motorkap, bumper, spatborden, koplampen (xenon of xenon dynamic), radiateurset) kopen. Ben je meer een M3- of Mercedes C63 AMG-man? Adrian heeft je rug. Op zoek naar een nieuwe bumper voor je Panamera Turbo? Adrian hookt je op. Heck, zelfs als je een Ferrari V12-swap in je Nissan Micra wilt toepassen heeft Adrian wat je nodig hebt.

Hoe deze Poolse meneer zonder officieel dealer te zijn aan deze complete bouwpakketten van dure nieuwe luxe wagens komt? Joost mag het weten, maar het heeft vast niets te maken met alle dure auto's die in West-Europa helemaal kaalgeplukt worden, zoals deze BMW M5 met exact dezelfde kleur die vorig jaar september werd gestript van exact die onderdelen die nu worden aangeboden (hoedtik @ Autogespot). Laten we even niet een succesvolle ondernemende MOE-lander in een hokje gaan stoppen svp. In zijn woonplaats Lublin komen nou eenmaal veel supercars, en waar auto's zijn, daar zijn onderdelen. Adrians gehele aanbod aan onderdelen vind je HIER. Zit er niets van je gading tussen, "e-mail me wat je nodig hebt", dan regelt hij het.

Het spreekt voor de aanbieder dat hij al 4 jaar via Marktplaats verkoopt, dus dat moet wel koshere handel zijn. Desalniettemin: spiegeltjes van de aangeboden producten vindt u hier, mocht Adrian geheel per ongeluk zijn account wissen.