Citroën dumpt met C3 Aircross een MPV voor een cross-over

Citroën is hard bezig om de nieuwe smoel van het merk op alle modellen te plakken. Na de normale C3 steken de Fransen nu ook de C3 Picasso in het nieuw. Het model krijgt ook meteen een nieuwe naam: dit is de C3 Aircross.

De C3 Picasso was de MPV waarmee je de kinderen naar het voetbal bracht, maar dat idee is nu losgelaten. De opvolger is een cross-over geworden die nog steeds meer ruimte biedt dan een gewone C3, maar het vooral moet hebben van zijn "stoere" looks. Deze zet past uitstekend bij de grote vraag naar compacte cross-overs die momenteel de markt overspoelt. 

De C3 Aircross heeft duidelijk het familiegezicht gekregen dat we vooral kennen van de C4 Cactus. Op de nieuweling vinden we echter niet de luchtkussentjes op de zijkant van de auto. Wel zien we raamstijlen en een dak in een andere kleur dan de carrosserie en dat geeft aan dat het merk vol inzet op het personaliseren van je auto. Bij de dealer kan je helemaal suf combineren met kleurtjes voor de body, dak, spiegels, omlijsting van de koplampen en de wielen. Mensen die gevoelig zijn voor keuzestress: begin er niet aan!

Onder de motorkap is de keuze wat minder groot. Benzinerijders moeten het doen met een 82 pk of een 130 pk sterke 1,2 liter driecilinder en dieselbranders hebben de keuze tussen 100 of 120 pk uit een 1.6 BlueHDi. 

De nieuweling verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar in de showroom en Citroën zal voor die tijd nog een keer een aandachtsmomentje proberen te pakken door de prijzen bekend te maken.