Honda: onze F1-motor gaat met sprongen vooruit

Temidden van alle kritiek en hoongelach houdt Honda's motorontwikkelingsteam een opgeheven hoofd. De V6 boekt namelijk absoluut progressie...op de rollenbank.

Als er in de Japanse cultuur één ding pijnlijk is, dan is het gezichtsverlies. Helaas voor Honda moet het in 2017 met de billen bloot, want de prestatie van de F1-motor is lachwekkend ondermaats, Fernando Alonso is vorig jaar al gestopt met het geven van fucks en valt de leverancier al geruime tijd in de openbaarheid af, en het moet wel heel raar lopen wil McLaren volgend jaar trouw blijven aan Honda, dat zijn uiterste best doet, enorme bedragen tegen zijn F1-tak aankletst, maar niet met resultaten over de brug komt.

Echter, Japanners geven niet graag op, en dus werkt Honda met man en macht aan het verbeteren van het nu nog zielige hoopje cilinders dat achterin de McLaren ligt. En er is verbetering, heus waar, zo beweert projectleider Yusuke Hasegawa. Het probleem is echter dat de betrouwbaarheid en verbeteringen op de rollenbank in Japan zichtbaar zijn, maar zodra er buiten het lab in de echte wereld wordt gereden niet. Dit is extra pijnlijk, omdat het er vorig jaar op leek dat de Honda-machine eindelijk op stoom kwam. Hasegawa tegenover Autosport:

"Last year, we could prove engine reliability on the dyno so we need to understand why now there is some difference from dyno to the circuit running - it's not easy. We need to improve the accuracy."

Ondertussen blijft McLaren Honda het vuur aan de schenen leggen. Na de uitlatingen van teambaas Zak Brown voorafgaand aan Canada klapte racing director Eric Boullier er na Alonso's late uitvallen bij de laatste race extra overheen door te stellen dat Honda's prestaties absoluut niet goed genoeg zijn.

Ook Alonso schopte nog even door op het reeds zwaargewonde Honda nadat hij op het rechte stuk 25 km/u tekort kwam ten opzichte van de top van het veld. 'Absoluut gevaarlijk', aldus de Spanjaard over het concern dat zijn jaarsalaris van 35 miljoen euro betaalt. We hebben helaas slecht nieuws voor Fernando: ook in de komende race in Baku gaat je McLaren heel veel snelheid tekort komen.

Honda probeert er ondertussen het beste van te maken, maar als verbeteringen die je in een lab wel ziet zich op het circuit niet manifesteren, dan houdt het op.