Max Verstappen nu al erg tevreden over nieuwe Formule 1-bolide

Gisteren mocht Max Verstappen zijn eerste meters in de nieuwe RB16 maken. De in Monaco woonachtige Limburger was erg positief over de auto. Het is belangrijk om op tijd klaar te zijn, zodat Red Bull in Barcelona goed kan testen.

Max Verstappen

Het belang van de tests in Barcelona is niet te onderschatten aan het begin van een seizoen. Verschillende concepten kunnen in dezelfde omstandigheden bekeken worden op een rustige baan, met maximaal tien wagens on track. Vorig jaar reed Pierre Gasly de RB15 flink in de poeier, waardoor Red Bull kostbare tijd en tests verloor. Waarschijnlijk was dat te merken in de eerste Grands Prix.

Dit jaar is de auto goed op tijd klaar. Zo ver van tevoren dat Red Bull het zelfs aandurfde om de auto te tonen zonder een camouflagelivery. Iedereen mag gewoon zien dat de machine voor 2020 er klaar voor is.

Max Verstappen kreeg gisteren al de kans om een aantal rondes over het circuit van Silverstone te rijden met de RB16 en hij was tevreden. Max: "Het belangrijkste was dat we vandaag konden rijden, zodat alles helemaal klaar is voor de tests in Barcelona." Alle tijd gebruiken levert zoveel informatie op, waarmee een team het hele jaar kan doorbouwen.

Verstappen: "Het was al weer even geleden dat ik in een Formule 1-auto zat en ik keek echt uit naar deze morgen. Zodra je de motor start zit je er meteen weer helemaal in, maar even daar voor is het die gezonde aanvangsspanning over de nieuwe auto en hoe de motor gaat voelen."

Maar goed, het draait dus om volgende week als de wintertests echt beginnen: "Vandaag verliep alles soepel en ik kijk uit naar volgende week. Het doel voor het hele team is natuurlijk om in de positie te komen waaruit we voor het kampioenschap kunnen vechten en het beter te doen dan vorig jaar."

Op de beelden die Red Bull Racing vrijgaf is in ieder geval een optimistisch team te zien. Het kan zijn dat het grote zand in de ogen strooien al is begonnen, maar wellicht heeft Red Bull zijn zaken dit jaar echt weer eens op orde om Mercedes naar de kroon te kunnen steken. Max Verstappen is er in ieder geval klaar voor: "Het team is erg gemotiveerd, iedereen heeft de hele winter hard doorgewerkt en ik denk daqt we er goed voorstaan. Ik kan niet wachten om eindelijk weer te beginnen en hopelijk kunnen we vanaf het begin meteen concurrerend zijn en dan kan het volgens mij echt een interessant en leuk jaar worden."

Aan de positiviteit bij Max Verstappen kan het in ieder geval niet liggen. Voor de Nederlandse fans is het te hopen dat het dit jaar -met daarin eindelijk weer een Nederlandse Grand Prix op Zandvoort- dan ook echt gaat gebeuren.