Max Verstappen heeft nieuwe wagen voor 2020: RB16

Om stipt 10:00 uur vanmorgen trok Red Bull Racing het doek van de RB16, de nieuwe wagen van Max Verstappen en Alex Albon. Voor het eerst in jaren heeft Red Bull ervoor gekozen om geen camouflagelivery te gebruiken.

Red Bull Racing RB16

Naast het opvallende feit dat Red Bull Racing ervoor kiest om de auto al meteen ongecamoufleerd te tonen valt er uiteraard meer op aan de wagen.De kleurstelling is ten opzichte van vorig seizoen nauwelijks veranderd. Uiteraard prijkt de naam Aston Martin nog pontificaal op de RB16. De deal met het Britse sportwagenmerk verloopt pas aan het eind van dit seizoen. Daarna verhuist de naam naar het huidige Racing Point.

De grootste wijziging die op het eerste gezicht te zien is op de RB16 zijn de twee hoorntjes die tussen de voorwielen op de monocoque staan. Daarnaast is de S-duct in de neus helemaal vooraan aangepast. Voor de side pods speelt zich inmiddels zoveel 'gevleugel' af, dat moeilijk is te zien wat er precies aangepast is.

Vanmiddag rijdt Max Verstappen een shakedown met de wagen op het circuit van Silverstone. [UPDATE: Max is de eerste coureur die een 2020 auto rijdt]

Voor later vandaag staat nog gepland de onthulling van Renault. Hier een overzicht van al het voor vandaag verwachte nieuws.