F1 D-Day: Onthulling Red Bull, Renault en mogelijk afzegging GP China

Deze woensdag is een spannende dag voor de Formule 1. Er staat een hoop op het spel. In Zandvoort wordt mogelijk de evenementenvergunning voor de Dutch GP afgegeven, terwijl in China de GP misschien juist niet doorgaat. En dan zijn er nog de autos's.

Red Bull Racing RB15

In Milton Keynes trekt Red Bull Racing vanmiddag of vanmorgen het doek van de nieuwe RB16. De wagen waarmee Max Verstappen en Alex Albon het wereldkampioenschap willen binnenhalen. Om 13:00 laat Renault in Parijs plaatjes zien van hun nog niet helemaal gereed zijnde nieuwe wagen voor Daniel Ricciardo en Esteban Ocon. De kans is aanwezig dat Red Bull Racing snel alle shine wil pakken en even voordringt op de Fransen. [Update: inderdaad was Red Bull er al om 10:00 uur]

Gisteravond kwam Ferrari met zijn nieuwe SF1000, terwijl Mercedes op maandag al de "nieuwe" livery voor 2020 liet zien. Haas was de allereerste met beeld van zijn wagen voor 2020. De helm van Max Verstappen kwam gisteren voor het eerst in beeld.

Grands Prix

Ook op het gebied van de Grands Prix van 2020 is vandaag een spannende dag. In China wordt waarschijnlijk de knoop doorgehakt over de Grand Prix aldaar. In verband met het nieuwe coronavirus is de situatie in het land niet veilig. Aangezien de toestand niet verbetert lijkt het erop dat de race in Shanghai wordt uitgesteld of afgelast.

In Zandvoort wordt juist vandaag de evenementenvergunning voor de Grand Prix van Nederland verwacht. Het evenement gaat waarschijnlijk wel door, maar toch is het van belang dat de vergunning officieel binnen is.