Mercedes onthult kleuren F1-wagen voor 2020

In de Royal Automobile Club in Londen heeft Mercedes vandaag zijn nieuwe kleurstelling voor 2020 onthuld. Het evenement ging gepaard met de bekendmaking van nieuwe 'Principal Sponsor' Ineos, bekend van de voormalige Sky-wielerploeg.

Mercedes INEOS

Op dezelfde plek als waar Haas vorig jaar als eerste zijn nieuwe livery (met het bizarre energiedrankjesmerk) aankondigde, heeft Mercedes vandaag als eerste tweede de shine gepakt. Ferrari zou morgen als eerste zijn 2020-wagen tonen, maar na Haas dat vorige week plotseling de kleuren toonde, is het nu Mercedes dat zijn nieuwe livery toont. De 2020-auto volgt later deze week.

De onthulling van de nieuwe kleurstelling volgt op de aankondiging vandaag van een nieuwe principal sponsor: INEOS. Het chemische bedrijf kent u waarschijnlijk al uit de Tour de France, want vorig jaar nam het bedrijf het hoofdsponsorschap van Team Sky over in het wielrennen. Daarnaast vaart INEOS mee in de America's Cup, de grote zeilwedstrijd die in 2021 in Nieuw Zeeland wordt georganiseerd.

Echt heel vernieuwend is de nieuwe livery niet. Op de airbox en aan de binnenkant van de voorvleugel staat in het rood INEOS. De rest van de auto toont een opvallend onveranderde kleurstelling. Let wel dat Mercedes heeft gezegd dat dit een hint is op de nieuwe kleuren. Wellicht blijkt later dat de auto toch een wat vernieuwendere kleur heeft.

Oprichter Jim Ratcliffe is een autoliefhebber. Hij werd mede bekend (in Nederland) omdat hij met INEOS ook een vervanger voor de klassieke Land Rover Defender aan het ontwikkelen is. Deze auto wordt komend jaar verwacht. Opvallend genoeg krijgt de Grenadier, zoals de wagen gedoopt is, een BMW-aandrijving mee.