Het wachten is voorbij. Hier is de eerste Formule 1-wagen van 2019

Het goede resultaat van HAAS F1 vorig jaar heeft het team een -dubieuze- nieuwe titelsponsor opgeleverd. Blijkbaar zorgt energiedrankjesfabrikant Rich Energy ervoor dat de technici van HAAS extreem werken, want hun auto is als eerste klaar.

Bijna een week voor alle andere teams toont HAAS zijn bolide voor het nieuwe seizoen. Zoals verwacht krijgt de auto een zwart met goudkleurige livery. Plaats van handeling: de Royal Automobile Club in Londen.

De kleurstelling doet denken aan de goudzwarte Lotussen van een jaar of tien geleden. Wat dat betreft rijdt Romain Grosjean komend jaar weer in dezelfde auto als in zijn beginjaren. Wie verder terugdenkt kan ook de link met sigarettenmerk John Player Special maken, dat merk sponsorde eveneens het Lotus-team, maar dan enige decennia eerder.

Op deze zwarte auto valt de Halo in ieder geval een stuk minder op. Ook de simpelere voorvleugel, die dit jaar reglementair noodzakelijk is, maakt de auto een stuk cleaner. Het is nog even afwachten totdat de tests in Barcelona over anderhalve week beginnen, dan weten we definitief hoe de Haas eruit gaat zien.