Koenigsegg heeft geen auto's meer te koop

Stop maar met zoeken naar die laatste muntjes in een ouwe sok of de naad van de bank; het is al te laat. De Koenigsegg Regera is al volledig uitverkocht en dat terwijl de productie pas net is begonnen.

In totaal gaat Koenigsegg tachtig exemplaren van de hybride Regera bouwen en als dat met het tempo gaat waarin de kleine Zweedse fabrikant ook zijn andere auto's bouwt, dan zijn ze daar de komende jaren nog wel zoet mee. 

Als wij nog een paar miljoen euro over hadden, wisten we het ook wel. De Regera combineert de twin-turbo V8 van Koenigsegg met elektromotoren om zo 1.500 pk en 2.000 Nm te produceren. Bijna onwerkelijke getallen voor een straatauto. Ondanks dit buitenaardse vermogen presenteert het merk de auto wel als de optie voor de koper die lekker wil touren over lange afstanden. De eveneens uitverkochte Agera RS is er ondertussen voor het betere circuitwerk. 

Het is voor het eerst dat de fabrikant twee modellijnen voert, maar aangezien ze nu allebei uitverkocht zijn, hebben de Zweden officieel geen auto's meer te koop. Best vervelend voor de rijke petrolheads die zijn uitgekeken op de grote merken als Ferrari en Lamborghini. Die andere kleine hypercarbouwer Pagani heeft hetzelfde probleem, want die heeft alleen de Huayra Roadster in het assortiment zitten en die is, je raadt het al, uitverkocht.

Nu vermoeden we dat als je aanklopt met een enorme zak geld en je het lief vraagt, je vast nog wel een Koenigsegg kan kopen. Christian werkt ongetwijfeld aan een nieuweling voor als de productie van deze modellen is afgerond en je kan je vast al inschrijven voor dat project. Dan duurt het alleen nog een paar jaar voordat je je auto hebt. Mocht je haast hebben, dan staat er ook nog een Agera RS in de opslag. Altijd van een kaal mannetjes geweest en slechts één keer gecrasht...