Man loodst zijn DeLorean de 21ste eeuw in met knappe mods

De DeLorean DMC-12 mag dan een campy cultauto zijn, dat verandert weinig aan het feit dat het een 35 jaar oud design is. Een eigenaar besloot zijn exemplaar daarom om te bouwen met een funky digitaal dashboard.

De middentunnel van de DMC-12 is vrij recht-toe-recht-aan. Een paar ventilatieroosters, de radio, een knoppencluster, en daaronder/-voor de versnellingspook. Redditor TheKingofDub besloot de bovenste twee er uit te slopen en op de vrijgekomen plek een iPad Mini te installeren. Qua afmetingen en dikte bleek het een perfect fit. De ventilatieroosters zijn met flexibele slangen omgeleid.

Alleen een iPad installeren is leuk, maar het ding moet wel wat kunnen. Daarom codeerde de Canadees een app met een indrukwekkende hoeveelheid functies: niet alleen kan je nu met een druk op het touchscreen deuren en kappen openen (de iconen zijn in dezelfde stijl ontworpen als de al aanwezige knoppen), ook kreeg de garagedeur een hotkey en is er nu een digitale snelheidsmeter bij op GPS, inclusief kompas, tijd, en temperatuur. Erg handig om te zien wat je tellerafwijking is, en of je wel echt 88 mph rijdt wanneer je dit probeert.

Sowieso is er aan snelheidsaanduiding geen gebrek, bovenop het dash zit ook al een digitale kilometer- en toerenteller. Onderaan het kenteken zit bovendien een achteruitrijcamera, die ook werkt tijdens voorwaartse beweging. Een DMC-12 blijft een lui gemotoriseerde oude bak, maar voor de die-hard fans is het een must have. Dan begrijpen we het als een eigenaar zijn geliefkoosde bezit graag een beetje bij de tijd houdt.

Het gehele draadje staat op Reddit, en - voor de plaatjeskijkers - op imgur.