Video: nieuwe F1-baas Carey fileert Bernie Ecclestone

Dat de onttroonde F1-paus Bernie Ecclestone en nieuwe eigenaar Liberty Media niet op dezelfde golflengte zitten is duidelijk. Chase Carey onderstreept dit nog eens, door de oude Brit heel diplomatiek neer te sabelen.

Carey was deze week aanwezig in Genève, waar de FIA een motorsportcongres hield. Hierbij werd een kort interview met de nieuwe baas gegeven, waarin de oude F1 onder dinosaurus Ecclestone het moet ontgelden. Uiteraard wordt er niet direct op de man gespeeld, maar wie tussen de regels door leest ziet de kritiek wel. Met name vanaf 1:51, wanneer het gaat over de verbinding tussen de F1 en andere motorsportdisciplines, zien we een duidelijke trendbreuk met de oude F1, die door Ecclestone krampachtig van de buitenwereld en alles wat modern was werd afgeschermd:

Ook in een ander gesprek, waar Toto Wolff bij zit, wordt de complete uitsluiting van social media in het Bernie-tijdperk door de plee getrokken. Carey heeft teams veel meer de vrije hand gegeven beelden uit de raceweekenden te gebruiken op de sociale kanalen, wat gezien het grote aantal volgers dat de F1 heeft op deze platforms een verademing is:

De boodschap is duidelijk: er waait een frisse wind door de F1 en mediaman Carey weet met zijn innemende verschijning dit nieuwe elan goed te verkopen. We zijn benieuwd hoe de sport zich de komende jaren onder Liberty Media ontwikkelt.