Verstappen weer snelste en crasht in tweede vrije training

In een trainingssessie waar iedereen en zijn moeder van de baan vloog heeft Max Verstappen net zoals vanmorgen weer de snelste tijd neergezet. Aan het eind van de training eindigt hij toch nog in de muur, maar kan ongeschonden uitstappen.

Verstappen blijft zijn succes van de ochtend voortzetten. Met een tijd 1.43:362 blijft hij de rest van het veld voor. Bottas pakt een tweede tijd en Daniel Ricciardo eindigt op P3. Lewis Hamilton lijkt niet zijn best te doen, want hij komt niet verder dan P10. De Ferrari's blijven achter op de Red Bulls met een P4 en P5.

De ene na de andere coureur tikt de vangrail aan of mist de bocht. Voor Palmer gaat het echt mis, want hij ramt de barrière zo hard dat zijn voor- en achterwiel afbreekt. Het levert korte tijd een rode vlag op, want op dat smalle deel blokkeert het wrak vrijwel de gehele baan. 

Ook Max Verstappen eindigt vlak voor het vallen van de vlag in de muur. Aan het einde van het lange rechte stuk lijkt hij de bocht te missen en probeert hij op het laatste moment nog richting de uitloopstrook te sturen, maar dat redt hij niet meer. De achterkant breekt uit en met een lage snelheid tikt hij de barrière aan.

Een ander drama is er, je raadt het nooit, weer voor Fernando Alonso. Wederom valt zijn McLaren uit met motorproblemen. Hij moet komende zondag al vanaf de laatste plaats starten, maar de ellende blijft maar komen. We vragen ons af in welke bocht hij zijn klapstoel al heeft klaargezet voor als hij uitvalt in de race.