Kia Sorento is helemaal nieuw

De Zuid-Koreanen van KIA hebben vandaag de eerste beelden van de nieuwe Sorento vrijgegeven. De succesvolle SUV wordt in Genève onthuld op de Autosalon, maar kennelijk wilde de marketing alvast wat foto's laten zien.

Kia Sorento

Strak, dat is het eerste woord dat naar boven komt bij de aanblik van de nieuwe Sorento. KIA heeft de rondere lijnen van het huidige model ingewisseld voor een modern en ernstig gezicht. Het merk spreekt zelf van een 'krachtig ontwerp dat begeerlijker is dan ooit tevoren', en eigenlijk moeten we ze daar gelijk in geven.

De wagen heeft een langere wielbasis en kortere overhangen voor en achter. Dat geeft de auto van de zijkant een sportief gezicht, maar het helpt uiteraard ook voor de ruimte binnen. De sportiviteit komt ook tot uiting in de Tiger Nose zoals het ontwerp van de lampen en de grille in het persbericht genoemd worden. De gehoekte LED-dagrijverlichting heeft een aansluitende naam: Tiger Eye.

Het nieuwe model wordt gebouwd op een nieuw platform. Het ontwerp is een resultaat van de samenwerking tussen KIA's studio's in Zuid-Korea, Europa en de Verenigde Staten. De motoriseringen worden later bekend gemaakt, de geplande onthulling is op 3 maart in Genève tijdens de Autosalon.