'Red Bull is nu al beter dan vorige jaren'

Eigenaar Dietrich Mateschitz van Red Bull is heel erg in zijn nopjes met de vooruitgang van zijn Formule 1-teams en Honda in deze winter. De Oostenrijker de Oostenrijker is ook blij dat met Max Verstappen en Alex Albon er continuïteit in het team is.

Alpha Tauri

Hoewel Scuderia Toro Rosso vanaf nu als Scuderia Alpha Tauri door het leven gaat, is er verder weinig veranderd bij de Formule 1-teams van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. En continuïteit is vooruitgang, aldus de Oostenrijker in gesprek met Speedweek (waar hij eveneens eigenaar van is). Mateschitz is erg positief over de kansen van Red Bull Racing en Alpha Tauri in het komende seizoen.

Op de vraag waarom hij zo rooskleurig naar Formule 1-seizoen 2020 uitkijkt antwoord Dietrich: "We hebben dit jaar in vergelijking met de eerdere jaren echt heel hoge verwachtingen. Onze motorpartner Honda heeft deze winter echt goed werk geleverd. We hebben met de motor in de testopstelling nog nooit zoveel kilometers zonder problemen afgelegd. Die motor gaat ons qua prestaties en betrouwbaarheid in staat stellen om helemaal vooraan mee te kunnen rijden." Speedweek voegt eraan toe dat de motor nu 5.000 kilometer zonder problemen kan afleggen.

Mateschitz denkt dat Red Bull Racing nu echt weer voor het kampioenschap mee kan doen: "De gegevens uit de computersimulaties en uit de windtunnel zijn veel beter dan vorig jaar. We rekenen er dus op dat we dat op het circuit ook gaan zien." Daarnaast is hij blij dat beide teams in dezelfde opstelling rijden: "Ze hebben allen hun kunnen al getoond. Max Verstappen heeft alles in huis om kampioen te worden, Alex Albon verbaasde ons allen door in zijn eerste seizoen zo snel aan de omstandigheden aan te passen. Daarnaast hebben Daniil Kvyat en Pierre Gasly het in zich om zich aan de top te meten."

Het is nog maar de vraag of we in de komende F1-tests al te zien krijgen wat de wagens van Red Bull en Alpha Tauri echt kunnen. Desondanks is het plezierig dat het circus morgen weer op gang gaat komen in Barcelona.