Plofnieuws: Audi RS5 crasht en fikt af in Utrecht

Rond een uur of half twee vannacht schrokken de bewoners van de Utrechtse wijk Lombok wakker van een serie harde knallen. Een Audi RS5 was tegen een paal gereden en in brand gevlogen. Opvallend: er waren geen inzittenden meer te vinden.

De ingrediënten van het nieuws uit Utrecht wijzen in de richting van plofkraken. Een snelle  Audi, een verdachte crash, een brand en geen inzittenden. Tel daar bij op dat het gebeurde in de hoofdstad van het plofkraken en we hebben een indicatie: dit is geen gewoon ongeluk.

Brandweer en politie van Utrecht hadden dezelfde berekening gemaakt toen ze vannacht aankwamen bij de brandende RS5 in de Kanaalstraat. Van een botsing tegen een paal vliegt een auto doorgaans niet in brand, dus hier is meer aan de hand. Omdat ze vreesden dat het om een plofkraakauto ging benaderden ze de brandende auto uiterst behoedzaam. De kans werd aannemelijk geacht dat er explosieve materialen in de auto aanwezig waren, daarom werden omstanders op grote afstand gehouden.

Overigens zouden er goede beelden van het geheel moeten zijn: de paal waar de auto tegen is gereden is namelijk een videosurveillancepaal. Als de camera de goede kant op stond, heeft hij alles vastgelegd.