Mercedes-AMG GLE63 4Matic+ Coupé is de snelste

Wie echt schijt aan Greta heeft kan altijd terecht bij de Duitse premiummerken. Neem Mercedes-AMG dat vandaag de GLE63 4Matic+ Coupé toont. Hij heeft 571 of 612 pk. Maar hij is ook hybride (nou ja, een heel klein beetje dan).

Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+

Vorig jaar augustus gaf Mercedes ons de nieuwe GLE Coupé. Die kwam er ook meteen in een versie die door Affalterbacj (aka. AMG) was aangepakt. Het was echter slechts een GLE 53 4MATIC+ Coupé, met 435 pk en 520 Nm. Nu is er ook de GLE 63 4MATIC+ Coupé, met 571pk of GLE 63 S 4MATIC+ Coupé, met 612 pk.

Het draait uiteraard vooral om de motor, want u weet hoe de AMG eruitziet. Voorin ligt de vierliter V8 Biturbo, die geëlektrificeerd is met een startgenerator van 48V. De start/stop draait erop, het AMG Ride Control+ systeem loopt erop. Er is de elektriciteit die de generator opwekt bij het afremmen van de auto. In geval van nood (u trapt heel erg hard op het gaspedaal) kan de startmotor nog even 22 pk bij duwen om de auto sneller op gang te brengen.

De paarden uit de V8 gaan via de AMG Speedshift TCT 9G negenversnellingsbak naar de vier wielen. Die zijn overigens 'standaard' 21 inch, maar als u voor de S-versie gaat, krijgt u 22 inch lichtmetaal mee van AMG.

Wie alle elektrische en dinosaurusvormige paarden tegelijk inzet krijg in de GLE 63 4MATIC+ een trap in de rug die u in vier (4,0) seconden naar de 100 kilometer per uur duwt en pas ophoudt bij 250 kilometer per uur. In de GLE 63 S 4MATIC+ duurt naar honderd kilometer per uur sprinten maar 3,8 seconden (sorry Greta) en kan de horizon met 280 kilometer per uur naar je toe komen schuiven.

Van binnen is het leer luxe en nog meer van alles. Het persbericht bij de onthulling van de auto is acht (!) pagina's lang, maar Mercedes verzuimt erin te vertellen wanneer u daadwerkelijk de auto kunt gaan kopen.