Bentley Continental GT Convertible nog wat exclusiever dankzij Mulliner

Britse superdure-wagen-bouwer Bentley heeft zijn eigen coachbuild-afdeling de opdracht gegeven om de Continental GT Convertible nog wat duurder te maken. Geen probleem uiteraard, met nog duurdere materialen en meer handwerk is de prijs zo opgekrikt.

Bentley Continental Gt Convertible Mulliner

Waar AMG en M de auto's van respectievelijk Mercedes en BMW sneller maken, heeft Bentley een andere afdeling in huis. Mulliner, de oudste nog bestaande coachbuilder ter wereld, maakt Bentleys voornamelijk duurder. Helaas niet echt op spectaculaire manier. We horen weinig van Conti's die een compleet ander uiterlijk hebben gekregen, zoals vroeger. Toen bestelde men een rollend chassis met motor en ging de coachbuilder aan de slag met de bovenkant.

Hoe dan ook, inmiddels doet Mulliner het 'bespoke' werk voor Bentley. Dat houdt in dat iemand zijn Continental GT Convertible in elke denkbare kleur kan laten spuiten. Ook alles van leer of welk materiaal dan ook is mogelijk voor het interieur. Mulliner heeft een eigen 22 inch velg voor de Conti Convertible en ook de grille van de door Mulliner aangepakte Bentley is als zodanig herkenbaar. Het luchtrooster heet Double Diamond Front Grille en u vraagt zich vast af hoe u ooit zonder hebt kunnen leven.

Om de naaiafdeling in Crewe bezig te houden is het leer in het interieur met maar liefst 400.000 steken in elkaar genaaid. Vierhonderdduizend! De wybertjes op de bekleding krijgen elk 712 naaisteken te verwerken. De ontwikkeling van het nutteloze, maar mooie, patroon kostte maar liefst achttien maanden.

Helaas is de Mulliner-versie van de Continental GT Convertible niet exclusief uitgerust met de dikste motor uit de garage. Naast de W12 komt ook de V8 erin. Dat betekent dat de zes liter twinturbo W12 die in 3,8 seconden van nul naar honderd kilometer per uur sprint ook gezelschap krijgt van de vier liter twinturbo V8 die in 4,1 seconden naar de honderd "sukkelt".