Turkse politie pronkt met in beslag genomen luxespul van drugsbaron

Een groep Turkse verkeersagenten kan de komende tijd in alle luxe en verfijning tuuteren naar overtreders. Na een operatie tegen drugsbaron Hakan Ayik heeft de lokale hermandad 23 nieuwe bolides om mee te spelen.

Turkse politie pronkt met in beslag genomen luxespul 

Misdaad loont niet. Althans, niet voor de criminelen. Aan de andere kant van de wet kun je echter prima profiteren van illegale activiteiten. Het in beslag nemen van goederen die niet helemaal op een eerlijke manier verkregen zijn is immers de normaalste zaak van de wereld.

Hier in Nederland zetten we die spullen alsnog te koop via de Dienst Domeinen Roerende Zaken. Zo pikt de overheid een graantje mee, en kan het volk genieten van bijvoorbeeld een opvallend goedkope Mercedes-AMG SLS Roadster.

De Turkse slag

In Turkije gaat het echter net even anders. Na het oprollen van het drugsnetwerk van ene Hakan Ayik kreeg de politie van Istanboel van de rechter namelijk de beschikking over zijn vloot van 23 supercars en SUV's.

Kopstukken van de collectie zijn een Bentley Continental GT en een Ferrari 488 GTB, maar meneer Ayik had toch een opvallend diverse smaak. Naast dikke jongens zoals de Porsche Taycan, Audi RS 6 en Mercedes GLS vinden we namelijk ook een doodgewone Skoda Superb, Peugeot 3008 en Nissan Juke.

Misdaad loont niet...

De bolides van meneer Ayik zijn stuk voor stuk omgebouwd tot patrouillewagens. De verkeerspolitie van Istanboel zal ze gaan gebruiken om overtreders op de hielen te zitten. Je kunt het als hardrijder dus bijzonder slecht treffen en de Ferrari tegenkomen, of lachend wegrijden bij de Juke. Hoe het ook zij, de actie geeft een duidelijk signaal af: misdaad loont niet, tenzij je een agent bent.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken