Renault maakt eindelijk elektrische Twingo

Terwijl Renault al jaren allerlei elektrische auto's maakt, was de meest logische elektrificering nog steeds niet gebeurd: de Twingo. Het stadsautootje dat Renault samen met Mercedes (Smart) maakt krijgt eindelijk een uitstootloze variant.

Renault Twingo

De elektrische versie van de Renault Twingo liet lang op zich wachten, maar hier is hij. De verbrandingsmotor in de achterbak is vervangen door een elektrisch exemplaar met 82 pk. Die geeft de Twingo Z.E. (Zero Emission) een topsnelheid van 135 kilometer per uur en de nieuwe kleine elektrische autootjes-standaardsprint (naar 50 km/u) gaat in nauwelijks 4 seconden.

Zoals het hoort bij elektrische auto's heeft de auto een B-stand waarin de elektrische motor stroom regenereert uit de remkracht. Wie dat niet wil kan hem ook uitschakelen om in neutraal te rijden.

Met zijn 22 kWh batterijenpakket (165 kg) heeft de Twingo Z.E. een bereik van 250 kilometer in de stadsvariant van de WLTP-test. Oftewel 180 kilometer in de versie waarin ook buiten de stad wordt gereden.

De accu's kunnen met de lader tot maximaal 22 kW bijladen, waarbij twintig minuutjes aan de stekker ongeveer 80 kilometer extra bereik oplevert.