Binnenkort in uw lokale toeterstoet: Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+

In de categorie 'auto's die niemand wil hebben, maar die toch verkocht worden' presenteert Mercedes-AMG vandaag de GLA 45 4MATIC+. Een extreem snelle net niet SUV-versie van de voorwielaangedreven Mercedes A, dus de GLA.
Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+

In tijden van downsizing en CO2-haat blijven de Duitse premiummerken verbazen met opgepompte versies van verhoogde auto's. Een combinatie die zo vreemd is als pindakaas en jam: het werkt wel, maar toch hoort het niet. De Mercedes-AMG GLA 45 is daar een uitgesproken voorbeeld van. De GLA is de versie van de A-Klasse voor bejaarden die zich nog te jong voelen om in een B-Klasse te gaan rijden. Daar een sportversie van maken is gewoon raar. There, we said it.

Alle zuurpruimigheid daar latend, nu de details van de nieuweling uit Stuttgart. Het 'basismodel' heeft 387 pk onder de motorkap liggen en wie nog meer geld aan BPM wil afrekenen, koopt de S-editie die door 421 pk wordt aangedreven. Al die power trekt AMG uit de tweeliter viercilinder. Dat is overigens de krachtigste tweeliter viercilinder die in welke productiewagen dan ook ligt.

Al die power is goed voor een topsnelheid van 250 kilometer per uur in de gewone GLA 45 en 270 km/u in de GLA 45 S. Versnellen doen de beide varianten ook goed: 0-100 km/u gaat in 4,4 seconden of 4,3 seconden in de S.

Speciaal voor stoplichten en trouwstoeten heeft de GLA 45 een achttraps DCT-bak. Die heeft ook een RACE-START-stand zodat u heel snel over de vluchtstrook kunt optrekken of in het stadscentrum iedereen kunt wakker maken. In het midden van het stuur vindt u de knop van de claxon, zodat iedereen weet dat u een auto gehuurd heeft.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efdaf0bd6e58', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });