Zwitserland verbiedt Autosalon Genève [Coronapaniek]

Volgende week woensdag zou de Autosalon in Genève beginnen, maar dat zal niet doorgaan. De federale overheid in Bern heeft alle evenementen met meer dan 1.000 bezoekers in heel het land verboden. Het nieuwe coronavirus is de oorzaak.

GIMS

De Zwitserse overheid heeft zojuist een bom geplaatst onder de Genève International Motor Show. Vanaf nu is het verboden om in het land evenementen te organiseren waarbij meer dan duizend bezoekers worden verwacht. Daar valt de Autosalon uiteraard onder. het besluit werd gecommuniceerd op de website van de federale overheid van het Alpenland.

De organisatie houdt nog steeds vast dat alleen wat maatregelen nodig zijn om de boel niet te erg uit de hand te laten lopen. Er is nog geen officiële bevestiging van de afgelasting, maar het heeft er inmiddels alle schijn van dat het niet doorgaat.

Er zijn verschillende berichten dat de exposanten van de beurs inmiddels al bericht hebben gekregen dat de beurs wordt afgelast. Om 11:30 volgt een persconferentie van de organisatie waar een en ander duidelijk wordt.

Update 11:35: Het is officieel. De Autosalon van Genève gaat dit jaar definitief niet door: "We regret to announce the 2020 Geneva motor show will be cancelled. This is force majeure."