Fernando Alonso in Zwitsers ziekenhuis na fietsongeval

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso ligt sinds vandaag in een Zwitsers ziekenhuis. De Alpine F1 rijder is met de fiets hard onderuit gegaan.

Fernando Alonso in Zwitsers ziekenhuis na fietsongeval

We kijken er allemaal naar uit: de terugkeer van Renault's eerste en laatste wereldkampioen, Fernando Alonso. Het lijkt er echter op dat de Spanjaard zijn debuut voor het nieuwe Alpine F1 zal moeten gaan uitstellen. Tijdens een trainingsrit op zijn mountainbike nabij Lugano, Zwitserland is Fernando onderuit gegaan terwijl hij hard remde voor een aanstormende auto. Volgens een statement van Alpine maakt Alonso het naar omstandigheden gelukkig goed.

Mogelijke breuken

Alonso is voor nader onderzoek afgevoerd naar ziekenhuis. Volgens het Italiaanse Gazetta Motori zouden de eerste rontgenfoto's mogelijk botbreuken hebben aangetoond. Vanuit Alpine wordt daar echter nog niets over gezegd. Zij wachten op de officiële resultaten vanuit Lugano. Naar verwachting zal er morgen meer bekend worden.

Reserve

Alonso's ongeluk komt maar zes weken voor de start van de eerste Grand Prix van het seizoen, wat de vraagt wekt of hij fit genoeg zal zijn om in Bahrein te starten. Zo niet, dan heeft Alpine een probleem. Op het moment is er nog geen derde rijder gecontracteerd bij het team.

Vorig jaar deed ex-Williams racer Sergey Sirotkin nog dienst als reserve voor Renault, na een dubbelrol gespeeld te hebben voor Renault en McLaren in 2019. Bij Alpine zijn de boekjes echter nog leeg en de junioren hebben nog geen superlicentie. Gelukkig voor Alpine heeft Sirotkin verder geen planning voor 2021, waardoor de Rus alsnog een goede optie is. Daarnaast is ene Nico Hülkenberg nog altijd beschikbaar. In tegenstelling tot Sirotkin heeft de Duitser meer dan voldoende ervaring met Alpine's voorganger. Ook liggen de Russen wat betreft PR op het moment niet echt lekker in de sportwereld.

2015

Het is voor Alonso de tweede keer in zijn lange carriere dat hij potentieel de start van het seizoen mist door een ongeval. In 2015 werd hij voor de Australische Grand Prix vervangen door Kevin Magnussen na een mysterieus testongeluk. Het is te hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt. We zien hem het liefst gewoon aan de start verschijnen op 28 maart.