Nico Hülkenberg op verlanglijstje Aston Martin Racing

Nico Hülkenberg is nog steeds op de radar bij Aston Martin. Teambaas Otmar Szafnauer ziet hem graag in een groene overall als derde rijder.

Nico Hülkenberg op verlanglijstje Aston Martin Racing

Eeuwige vierde man Nico Hülkenberg maakte zichzelf afgelopen seizoen populair door zijn indrukwekkende invalbeurten bij Racing Point. Beide RP-coureurs hadden aanvaringen met het gevreesde virus, wat de sympathieke Duitser de kans gaf zich te bewijzen. Met een derde plek in de kwalificatie en een zevende plek in de race tijdens de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone, en een achtste plek vanaf P20 op de Nürburgring was die missie geslaagd.

Red Bull

The Hulk werd lange tijd in verband gebracht met het tweede stoeltje bij Red Bull Racing als vervanger van de ploeterende Alexander Albon. Op de Nurburgring was dit bijna een realiteit geworden. Helmut Marko had Hülkenberg aan de telefoon vanwege de onduidelijke resultaten van Albon's coronatest. Helaas voor Nico bleek de Britse Thai bij een tweede test toch schoon te zijn. Albon mocht aan het eind van het seizoen toch wieberen, maar werd vervangen door de man die Hülkenberg al twee keer vervangen had: Sergio Perez.

Aston Martin

Racing Point heet tegenwoordig Aston Martin Racing, maar achter die nieuwe naam, kleuren en hoofdsponsor zitten nog steeds dezelfde mensen. Teambaas Otmar Szafnauer is nog steeds diep onder de indruk van Hülkenberg en ziet hem daarom graag terugkeren bij het team. Tegenover RTL Deutschland denkt hij hardop na over het inhuren van Hülkenback als derde rijder: "Dat zou goed zijn. Het zou voor ons allemaal mooi zijn."

Formule 1
  • Formula 1 via Twitter