OFFICIEEL: Sergio Perez nieuwe teamgenoot Max Verstappen

Sergio Perez rijdt volgend seizoen in de tweede auto van het team van Red Bull Racing als teamgenoot van Max Verstappen. Het Oostenrijkse Formule 1-team bedankt Alex Albon voor zijn diensten en haalt een coureur van buiten het eigen opleidingsprogramma.

Sergio Perez

Het is officieel, Max Verstappen krijgt volgend jaar weer een teamgenoot die ook goed kan racen. De Mexicaan Sergio 'Checo' Perez is getekend als coureur van de tweede auto van Red Bull Racing. Daarmee kiest het team voor het eerst sinds 2007 (Mark Webber) voor een coureur van buiten het eigen opleidingsprogramma. Perez komt bij Racing Point vandaan, rechtstreeks uit de "roze namaak-Mercedes".

Het nieuws lekte gisteravond al uit via ingewijde journalisten, zoals die van de Telegraaf en Speedweek. Vooral het laatste medium is iets om rekening mee te houden: Speedweek is eigendom van Red Bull. Als zij iets uit bronnen vernemen, zullen ze wel heel erg dicht op het vuur zitten.

Max Verstappen

Voor Max Verstappen betekent de komst van Perez dat hij weer een teamgenoot heeft waar hij op kan bouwen. In de afgelopen twee seizoen vermorzelde de Limburger eerst Pierre Gasly (die zich afgelopen seizoen bij AlphaTauri weer herpakte) en daarna Alex Albon. De Thaise Brit vertoonde dit seizoen nauwelijks een stijgende lijn. Hij haalde dan wel twee derde plekken in de Grands Prix, maar Max Verstappen had ondanks vijf uitvalbeurten twee keer zoveel punten in het eindklassement.

Red Bull leek Albon echter te houden omdat het bedrijf nog voor 51% in handen is van de Thaise oprichter. Nu blijkt de ploeg van strateeg Helmut Marko en teambaas Christian Horner toch voor het sportieve vlak te kiezen en niet het zakelijke belang. Perez is gewoon veel beter dan Albon.

Overigens hoeft Red Bull het zakelijke element helemaal niet uit het oog te verliezen, want ook Checo heeft flink wat sponsors achter zich staan, waaronder telecom tycoon Carlos Slim. Dat geld is hard nodig voor het doorontwikkelen van de Honda motor in 2022. Daarnaast is hij (net als Max Verstappen overigens) enorm populair in Mexico. Het enorme land is qua marktaandeel energiedrankjes in handen van Monster. Red Bull kan daar dus groeien met de nieuwe coureur.

Positief

Alle ogen kunnen nu op de start van seizoen 2021 gericht worden. Het coureursduo is goed, dat is belangrijk. Nog belangrijker is de auto. En omdat de Formule 1 in 2021 rijdt met een doorontwikkelde versie van de auto van dit jaar is er een goede kans voor Red Bull.

Afgelopen weekend kwam het team met Max Verstappen als winnaar uit de bus op een circuit waar Mercedes al zeven jaar de winst opeiste. De Red Bull was dus sneller dan de Mercedes op een Mercedes-circuit. Omdat er geen heel grote verandering meer aankomen, kan Red Bull (ook volgens Max Verstappen) volgend seizoen eindelijk eens aan het begin van het seizoen meedoen.

Nieuws
  • Racing Point