'Sergio Perez volgend jaar teamgenoot Max Verstappen'

Alexander Albon rijdt volgend jaar niet in de tweede wagen van Red Bull racing. De Thai wordt vervangen door Sergio Perez. Het nieuws lekte donderdagavond uit.
Sergio Perez

Niet Alex Albon, niet Pierre Gasly, niet Nico Hulkenberg, maar Sergio Perez rijdt volgend jaar in de tweede auto van Red Bull Racing. Het bericht is nog niet officieel gebracht door Red Bull Racing, maar de Telegraaf meldt het vanavond op zijn website. De Mexicaan komt over van Racing Point, waar hij wordt vervangen door Sebastian Vettel.

Sergio Perez miste dit jaar door corona twee Grands Prix, waar hij werd vervangen door Nico Hulkenberg. De Duitser zat ook zonder contract en maakte een degelijke indruk. Desondanks blijkt de Mexicaanse statistiek-troll gelijk te hebben gehad.

Perez won in Bahrein de tweede Grand Prix, die van Sakhir. Daarmee haalde Checo, zoals de Mexicaan genoemd wordt, na 190 races eindelijk een welverdiende overwinning. tijdens die race had Lewis Hamilton juist weer last van een corona-besmetting.

Perez brengt niet alleen een grote berg eigen sponsorgeld mee uit Mexico, hij boort voor Red Bull een "nieuwe" markt aan. In het Midden-Amerikaanse land is Mercedes-sponsor Monster populairder dan het Oostenrijks-Thaise energiedrankje.

De officiële aankondiging van de tweede coureur van Red Bull Racing wordt morgen verwacht. Tot die tijd moeten we geloven op de goed ingevoerde journalisten van de Telegraaf.