Max Verstappen: 'Volgend jaar een vliegende start is nu mogelijk'

Max Verstappen denkt dat zijn overwinning op 'Mercedes circuit' Yas Marina op zondag best wel een goed voorteken voor 2021 kan zijn. Dat zei hij tijdens de preview van zijn documentaire waarbij Autobahn aanwezig was.

Max Verstappen

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, maar een overwinning op Mercedes in de laatste race van het seizoen is wel een mooie opsteker. Max Verstappen reageerde gisteren gematigd positief op de vooruitzichten voor volgend jaar, en dat is van hem eigenlijk best veelzeggend. We spraken met Max tijdens een exclusief event ter promotie van zijn docuserie op Ziggo Sport.

2020.b

Aangezien de Formule 1-teams volgend seizoen aantreden met dezelfde chassis als dit seizoen is een doorontwikkeling best een goede ervaring voor Red Bull Racing. Het team begint elk jaar vol goede moed, maar heeft dan toch niet een even goede auto gebouwd als Mercedes. Het verschil lopen ze dan in de loop van het jaar regelmatig weer in, maar in het nieuwe jaar staat Mercedes dan weer voor. In 2021 zijn de kaarten anders geschud, want de teams rijden met een doorontwikkelde versie van de huidige auto. Ervan uitgaande dat Mercedes al zo'n beetje het maximale uit het pakket heeft getoverd, en Red Bull nu is ingelopen, kan het beter worden.

Max Verstappen zei erover: "Dit is wel een goed vooruitzicht. Met de overwinning op zak het nieuwe seizoen ingaan helpt het team in de fabriek natuurlijk. We hebben dit jaar een aantal zwaktes in de auto ontdekt, die we niet tijdens het seizoen konden oplossen, maar die we nu wel kunnen aanpakken. Daar wordt het geheel beter van."

Zou het dan gaan gebeuren?

Er is natuurlijk maar een vraag die bij iedereen (in Nederland) op de lippen brandt: gaat dat kampioenschap er komen? Max Verstappen: "Komend jaar is wel de grootste kans van de afgelopen jaren om dichterbij te komen" Gezien het feit dat Red Bull Racing er afgelopen weekend goed voor zat, is dat eigenlijk als een bevestiging te lezen.

Voor Max Verstappen begint nu een korte vakantie. In de tweede week van januari gaat hij weer aan de slag met het team en met zijn personal trainer.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool