Racing Point mag gewoon doorrijden met namaak-Mercedes

Na de tweede Grand Prix van dit jaar diende Renault een protest in tegen de auto's van Racing Point. Ze zouden wel erg op de Mercedes van vorig jaar lijken. Het team krijgt daarom nu een straf, maar mag gewoon met de nep-Mercedes blijven rijden.

Racing Point

Het protest van Renault had betrekking op de tweede Grand Prix van dit jaar, de GP van Stiermarken. Racing Point krijgt daarom een puntenmindering voor die race. Beide auto's moeten 7,5 punt inleveren in het constructeurskampioenschap.

Het is een straf voor het rijden met 'rear braking ducts' die wel erg veel weg hebben van die van de kampioen van vorig jaar. Volgens de FIA is bewezen dat Racing Point die onderdelen inderdaad niet zelf heeft ontwikkeld, maar gewoon heeft nagemaakt, nadat ze op 6 januari jongstleden een complete set van die dingen van Mercedes hadden ontvangen. Het is daarom niet meer toevallig te noemen dat ze zoveel op elkaar lijken. Daarom wordt het team nu bestraft met een boeten van €400.000 en de vijftien punten. Daarnaast krijgen ze een reprimande omdat Racing Point ook in Hongarije en in Silverstone met de rear braking ducts reed.

Dat zal ze wellicht een beetje pijn doen, maar het heeft verder geen gevolgen. In de uitspraak zegt de FIA namelijk ook dat het ondoenlijk is om het team nu alsnog nieuws onderdelen te laten ontwerpen. Ze mogen dus gewoon met de illegale remduct door blijven rijden.

Het loont dus toch om de Mercedes na te bouwen.