Brundle: 'Verstappen heeft zelfvertrouwen Albon gebroken'

In zijn column voor Sky Sports uit voormalige Grand Prix coureur Martin Brundle kritiek op de prestaties van Alexander Albon tijdens de Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring. Volgens Brundle laat de Britse Thai zich teveel intimideren door het uitzonderlijke talent van teamgenoot Max Verstappen.

Brundle: 'Verstappen heeft zelfvertrouwen Albon gebroken'

Alexander Albon viel op de Nürburgring genadeloos door de mand, zo vindt Sky Sports commentator en F1-veteraan Martin Brundle. Albon's race werd gedomineerd door knullige beginnersfouten, overhaaste inhaalacties, kapotgeremde banden en straffen van de wedstrijdleiding. Brundle zegt dat het zelfvertrouwen van Alex gebroken is door het constante vergelijk met Max Verstappen, die veel meer uit de Red Bull RB16 kan halen:

"De genialiteit van Max heeft het zelfvertrouwen van nog een teamgenoot gebroken in de vorm van Alex [Albon]. Hij had een schokkende race, het is niet anders te omschrijven. Lock-ups, flat spots op de banden, terugsturen naar de racelijn ondanks dat hij nog niet volledig voorbij Daniil Kvyat's AlphaTauri was, strafpunten op zijn licentie en een tijdstraf in de race. Klagen op de radio dat de AlphaTauri's zo hard tegen hem raceten en toen een lekkende radiateur waardoor hij klaarblijkelijk op moest geven. Het is een lange weg terug van [deze race] en zijn krediet van het podium in Mugello is flink uitgewist."

Martin Brundle.

Terugvechten

Martin biedt advies op basis van zijn ervaringen. Tijdens zijn lange carrière racete hij met en tegen de allergrootste namen in de sport en wist ze zelfs regelmatig te verslaan. Hij weet daarbij als geen ander hoe het is om met een exceptioneel talent te zitten aan de andere kant van de garage. In 1992 zat hij namelijk naast Michael Schumacher bij het team van Benetton. Volgens Brundle moet Albon leren om de vergelijking met zijn teamgenoot los te laten en zich focussen op zijn eigen talenten:

"Een paar keer tegen Senna in F3 en tegen Schumacher in F1 zat ik in een diep gat met niets te verliezen en nam ik aan dat het allemaal voorbij was. Ik liet mezelf toen terugkomen van het diepste dal. Ik liet mijn natuurlijke talent en ervaring op een zorgeloze manier uitvloeien en begon ze te verslaan. Dat is wat Alex moet doen als hij dat kan."

Martin Brundle.
Formule 1
  • Red Bull Content Pool