Sebastian Vettel tekent bij Aston Martin Racing

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1. De Duitser heeft een meerjarig contract getekend bij het nieuwe Aston Martin Racing.

Sebastian Vettel tekent bij Aston Martin Racing

De geruchtenstroom is eindelijk ingedamd. In een persbericht meldt Racing Point dat Sebastian Vettel een meerjarig contract getekend heeft bij het team, dat in 2021 verder gaat onder de naam Aston Martin Racing. Na de exit van Sergio Perez en de verschrikkelijke situatie bij Ferrari is de move geen verrassing.

Ferrari

Vettel kwam in 2015 als grote belofte naar Ferrari om het team weer naar een kampioenschap te rijden, een trucje die zijn idool Michael Schumacher in 2000 flikte. Teleurstellende auto's, bizarre strategieën en onhandige maar zeer kostbare foutjes van Seb zelf zorgden er echter voor dat het nooit zo ver kwam.

Met de komst van jong talent Charles Leclerc in 2019 werd de positie van de viervoudig wereldkampioen binnen de Scuderia sterk verzwakt. De hevige strijd om nummer 1 status werd uiteindelijk in tranen besloten met een beschamende touche en dubbele uitvaller in Brazilië.

Tijdens de winterstop kon Sebastian dan ook niet op sympathie rekenen: een halfslachtig telefoontje vond teamchef Mattia Binotto voldoende om de Duitser te vertellen dat hij vanaf 2021 niet meer welkom was.

Aston Martin Racing

Het nieuwe Aston Martin Racing biedt voor Vettel niets dan kansen. Het team is op dit moment als Racing Point competitief door de controversiële "roze Mercedes". Aangezien de auto's van dit jaar in 2021 hergebruikt worden biedt dat perspectief, zeker met de Ferrari van dit jaar in het achterhoofd.

Boven alles biedt Aston Martin de beste kans op een frisse start voor de geplaagde kampioen. Vettel maakt er geen geheim van dat de gang van zaken bij Ferrari hem niet zint. Bij Aston kan hij als duidelijke eerste rijder het team rond zichzelf bouwen en een veel betere werksfeer te creëren.

Vettel: “Ik ben blij dat ik dit spannende nieuws over mijn toekomst eindelijk kan delen. Ik ben zeer trots dat ik kan zeggen dat ik een Aston Martin coureur word in 2021. Het is een nieuw avontuur voor mij met een werkelijk legendarisch automerk. Ik ben onder de indruk van de resultaten die het team dit jaar behaald heeft en ik geloof dat de toekomst nog rooskleuriger is. De energie en toewijding die Lawrence [Stroll] heeft voor de sport is een inspiratie en ik geloof dat we iets zeer speciaals kunnen bouwen samen. Ik heb nog steeds zoveel liefde voor de Formule 1 en mijn enige motivatie is om aan de kop van het veld te racen. Om dat met Aston Martin te doen is een grote eer."

De keuze voor Vettel

Naast Sebastian Vettel werd aanvankelijk ook Nico Hulkenberg genoemd in de wandelgangen. De sympathieke Duitser had namelijk een indrukwekkende invalbeurt gedaan op Silverstone toen Perez met een corona-diagnose kampte. The Hulk zou daarom goed in het team passen en kunnen dienen als een stabiele nummer 2 in het geval dat Lawrence prioriteit had willen geven aan zijn zoon.

Met 53 overwinningen, 120 podiums en vier wereldtitels op zak behoort Vettel echter tot een van de beste coureurs aller tijden. Die status maakte hem zeer aantrekkelijk voor een startend team als Aston Martin Racing. Daarnaast zal hij het team met zijn kampioenschapservaring effectief kunnen leiden en op die manier ideale leermeester kunnen zijn voor Lance Stroll.

Racing Point teambaas Otmar Szafnauer legt uit waarom Vettel toch de beste keuze was: “Sebastian is een bewezen kampioen en brengt een winnaarsmentaliteit die onze eigen ambities voor onze toekomst als Aston Martin F1 matcht. Op een zaterdag of zondagmiddag is Sebastian een van de beste van de wereld, en ik kan geen betere rijder bedenken om ons dit nieuwe tijdperk in te helpen. Hij zal een grote rol spelen in het team naar grotere hoogten brengen."

Nieuws
  • Ferrari