Alonso update: operatie voor gebroken kaak

Er zijn meer details vrijgekomen over de toestand van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Na een fietsongeluk in Zwitserland ligt de Alpine F1 rijder in het ziekenhuis.

Alonso update: operatie voor gebroken kaak

Het was gisteravond even schrikken toen het bericht doorkwam dat Fernando Alonso was opgenomen in een Zwitsers ziekenhuis. De Spanjaard was nabij Lugano aan het trainen op de fiets toen hij hard onderuit ging. Alonso zou hebben geremd voor een aanstormende auto. Een statement vanuit Alpine bleef neutraal over zijn toestand, maar maakte wel duidelijk dat Fernando in ieder geval geen ernstig hoofdletsel op had gelopen.

Breuken

Het Italiaanse Gazetto Motori speculeerde al over röntgenfoto's met mogelijke botbreuken, dit blijkt correct te zijn. Volgens Autosport zijn heeft Alonso een breuk opgelopen aan zijn bovenkaak. Daarbij zijn er verschillende tanden gebroken. De Alpine F1-coureur ging hiervoor onder het mes en blijft nog 48 uur in het ziekenhuis ter observatie.

Het ongeval

In een statement van de lokale politie is meer duidelijk gemaakt over de toedracht van het ongeval: "Gisteren kort voor twee uur s'middags was een 42-jarige Zwitserse bestuurder uit Lugano onderweg op de Via La Santa in Viganello, in de richting van Pregassona. Volgens de eerste reconstructies en om redenen die de politie nog vast moet stellen, botste de bestuurster met een 39-jarige Spaanse burger toen ze linksaf sloeg richting het parkeerterrein van een supermarkt. De fietser reed op dat moment een rij stilstaande auto's voorbij aan de rechterkant. De botsing vond plaats tegen de rechterzijde van de auto. Lokale agenten en reddingswerkers van het Lugano Groene Kruis arriveerden op de plaats van het ongeval en brachten de fietser na behandeling per ambulance naar het ziekenhuis."

Kleine vertraging

Volgens de verwachtingen zal Alonso snel herstellen en terug kunnen keren naar zijn trainingsprogramma voor zijn terugkeer in de Formule 1. Alpine zal waarschijnlijk geen beroep hoeven doen op Sergey Sirotkin of Nico Hülkenberg. We zien Fernando dus gewoon op de grid in Bahrein eind maart.

Formule 1
  • Renault F1 Team