Bentley gaat weer coachbuilden, dit is de Mulliner Bacalar

Vandaag onthult Bentley de Mulliner Bacalar, die in een serie van 12 gebouwd wordt. Het model luidt een terugkeer van de aloude traditie van het 'coachbuilden' in: speciaal op aanvraag gebouwde modellen. Het is een soort tuning voor gevorderden.

Bentley Bacalar

Als u geslaagd vastgoedondernemer of voetballer bent, koopt u een Bentley voor uzelf. Leuk. Maar het zorgt er ook voro dat u en al uw collega's in dezelfde auto rijden. Toch jammer. Nu kon u bij Mulliner al terecht om uw auto nog wat duurder te maken, zodat hij afwijkt van Jan Multimodaal in zijn Bentley. Toch is dat niet genoeg.

Bij Bugatti en Lamborghini leerden ze van CEO Stephan Winkelmann dat het nog lucratiever is om speciaaltjes te bouwen en die voor exorbitante bedragen te verkopen. De geslaagde vastgoedjongens, sjeiks en voetbalsterren kopen ze toch wel. Laat Bentley nou al sinds mensenheugenis Mulliner in huis hebben, de oudste nog bestaande coachbuilder ter wereld. En het enige wat ze ermee deden was stikseltjes in het leer laten maken.

Niet meer, Mulliner is terug. Terug met de Bacalar. Of het een heel erg geslaagde terugkeer is, laten we aan uw oordeel over. Feit is dat de W12 onder de motorkap nu 659 pk levert. Meer paarden is altijd beter. Zeker als ze toch over vier wielen verspreid naar de weg worden geleid.

Het design is afgeleid van de aloude Barchetta-vorm. Dat houdt in dat de 'achterstoelen' nu echt geditcht zijn. Ze hebben plaats gemaakt voor een tweetal spider-vleugels achter de hoofden van de inzittenden.

De naam Bacalar is afgeleid van een lagune op het schiereiland Yucatan in Mexico. Bentley is sinds de komst van de Bentayga in 2015 namen gaan halen uit mooie plekjes op de aarde. De bochten op het Circuit de la Sarthe bij Le Mans waren inmiddels niet interessant genoeg meer.