Frits Kroymans is weer officieel Ferrari-dealer

Eén van de slachtoffers die de kredietcrisis een gezicht gaf was Frits Kroymans. De Ferrari-dealer uit Hilversum had een heel conglomeraat aan autobedrijven dat in elkaar donderde toen de banken geen geld meer hadden. Maar Mister Ferrari is terug.

Kroymans

In Nederland was Kroymans in Hilversum van oudsher de Ferrari-dealer. Het bedrijf verkoopt overigens ook Aston Martins, Land Rovers en Jaguars, maar de grote bekendheid kwam van de Ferrari-dealer. De afgelopen tien jaar was het bedrijf echter niet meer in handen van Frits Kroymans. Tot vorige week, want de inmiddels tachtigjarige Frits staat weer aan het roer van Kroymans, zo ontdekte zakenblad Quote.

Na het uiteenvallen van de automobielbedrijven van Frits Kroymans in 2009 kwam het dealerbedrijf in Hilversum met het een en ander aan vastgoed in handen van Eewal Beheer BV. Die bv was opgezet door vrienden van Frits, waaronder makelaar Cor van Zadelhoff, om ervoor te zorgen dat de showroom in Hilversum zou kunnen blijven bestaan.

Het bedrijf bleef daarom de afgelopen jaren doordraaien. Intussen zat Kroymans ook niet stil en hij klom uit het dal. Afgelopen week volgde vervolgens dus de kroon op de wederopstanding met het bestijgen van de troon: Kroymans is terug.

Overigens zette Quote de Ferrari-dealer in 2019 ook alweer op de Quote 500. Frits heeft het faillissement weten om te draaien in een florerende toko, waardoor u uw Ferrari weer echt bij Kroymans kunt aanschaffen.